• Nvm
  • VastgoedCert
  • Nrvt
  • Funda
  • Nwwi
  • taxateursunie
  • Vuister Makelaardij Loosdrecht
  • Lindelaan 101, 1231 CK Loosdrecht
  • Postbus 7, 1230 AA Loosdrecht

Taxaties / NWWI- Taxaties

taxaties

Er kunnen vele redenen zijn om een woning te laten taxeren. Van een toetsing van de beschikking voor de Wet WOZ (o.a. grondslag voor de onroerende zaakbelasting) tot het bepalen van de waarde in verband met de betaling van successierechten.

De meest voorkomende taxatie is die voor het verkrijgen van een financiering / hypotheek.

Iedere taxatie heeft een eigen invalshoek en dus een eigen uitkomst. De herbouwwaarde is immers een andere dan de Marktwaarde. In al deze gevallen is echter een officieel taxatierapport van een beëdigd makelaar en taxateur in onroerend goed noodzakelijk.

VUISTER MAKELAARDIJ maakt gebruik van het “NVM taxatierapport” of het “NWWI taxatierapport” die in samenwerking met diverse partijen zijn vastgesteld en door alle geldverstrekkende instellingen worden geaccepteerd.

Met onze ervaring in de woningmakelaardij zijn wij op de hoogte van alle voor dit rapport relevante gegevens. Dankzij ons lidmaatschap van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), de inschrijving in het VastgoedCert register, de inschrijving in het Nederlands Register voor Vastgoed Taxateurs (NRVT) en onze inschrijvingen bij het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) en Taxateurs Unie, bent u uiteraard verzekerd van een goed en betrouwbaar taxatierapport.

Klik hier om een NWWI Taxatierapport aan te vragen.

Waar u ook een taxatie voor nodig heeft: VUISTER MAKELAARDIJ zorgt voor een zorgvuldig opgesteld taxatierapport, toegesneden op het doel en voorzien van een goede onderbouwing. Hierdoor wordt iedere kans op misinterpretatie uitgesloten.

Klik hier om meer informatie aan te vragen en/of een vrijblijvende afspraak te maken. Zodra wij uw verzoek hebben ontvangen, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Let op: U kunt de taxatiekosten in vele gevallen als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte.

VUISTER MAKELAARDIJ is aangesloten bij NWWI

Het Nederlands Woning Waarde Instituut, afgekort NWWI is een onafhankelijk, landelijk taxatie-instituut dat geldt als keurmerk voor taxateurs. Dit keurmerk staat voor deskundigheid, transparantie en kwaliteit en biedt financiers, hypotheekintermediairs én consumenten zekerheid over de waarde van woningen. Als keurmerk garandeert NWWI objectieve en betrouwbare woningtaxaties. Alle aangesloten taxateurs werken volgens dezelfde, controleerbare taxatiemethode. Het NWWI staat alleen open voor taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Een groeiend aantal financiers zal deze richtlijnen als standaard gaan gebruiken en deze manier van taxeren is inmiddels verplicht gesteld voor het verkrijgen van een financiering met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). VUISTER MAKELAARDIJ taxeert voor het NWWI in het Gooi en Vechtstreek.