Er kunnen vele redenen zijn om een woning te laten taxeren. Van een toetsing van de beschikking voor de Wet WOZ (o.a. grondslag voor de onroerende zaakbelasting) tot het bepalen van de marktwaarde in verband met de betaling van successierechten. De meest voorkomende woningtaxatie is die voor het verkrijgen van een financiering / hypotheek.

Iedere taxatie is uniek

Iedere taxatie heeft een eigen invalshoek en dus een eigen uitkomst. De herbouwwaarde is immers een andere dan de Marktwaarde. In al deze gevallen is echter een officieel taxatierapport van een gecertificeerd makelaar en taxateur in onroerend goed noodzakelijk. Vuister Makelaardij maakt gebruik van het “NVM taxatierapport” of het “NWWI taxatierapport” die in samenwerking met diverse partijen zijn vastgesteld en door alle geldverstrekkende instellingen worden geaccepteerd.

Met onze ervaring in de woningmakelaardij zijn wij op de hoogte van alle relevante rapportgegevens. Dankzij ons lidmaatschap van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), de inschrijving in het VastgoedCert register, de inschrijving in het Nederlands Register voor Vastgoed Taxateurs (NRVT) en onze inschrijvingen bij het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI), bent u uiteraard verzekerd van een goed en betrouwbaar woningtaxatierapport.

Klik hier om een NWWI taxatierapport aan te vragen.

Taxatierapport voor uw woning

Waar u ook een taxatie voor nodig heeft: Vuister makelaardij zorgt voor een zorgvuldig opgesteld taxatierapport dat is toegesneden op het doel en voorzien van een goede onderbouwing. Hierdoor wordt iedere kans op misinterpretatie uitgesloten. Let op: U kunt de taxatiekosten in vele gevallen als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte.

Meer informatie?
Klik hier om meer informatie aan te vragen en/of een vrijblijvende afspraak te maken. Zodra wij uw verzoek hebben ontvangen, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

De deskundigheid van VUISTER MAKELAARDIJ als NWWI-taxateur
Het Nederlands Woning Waarde Instituut, afgekort NWWI, is een onafhankelijk taxatie-instituut dat geldt als landelijk keurmerk voor taxateurs. Als keurmerk garandeert het NWWI deskundigheid, kwaliteit en objectieve en betrouwbare woningtaxaties. Het NWWI staat alleen open voor taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Het NWWI vormde daardoor de basis van het uitgebreide Taxatierapport Woonruimte dat per 1 april 2018 geheel is vernieuwd. Als lid van een landelijk taxateurspanel heeft Vuister Makelaardij zich alle (nieuwe) normen van het NWWI-taxatierapport meester gemaakt. Dit rapport dat als standaard geldt voor onder andere de financiering van woningen, heeft voor ons dan ook geen geheimen.