Een huis kopen is ingrijpend, zowel emotioneel als zakelijk. Er komen diverse aspecten bij kijken van het zoeken naar een woning, bezichtigingen, bouwkundige keuring, milieutechnische vragen, bestemmingsplannen, onderhandelingen, koopakte, taxatie, financiering en verzekering tot de uiteindelijke notariële overdracht. Al snel komen er allerlei vragen en onzekerheden op, maar een aankoopmakelaar biedt uitkomst.

Wat doen wij als aankoopmakelaar voor u?

U wilt er het maximale uit halen en dat betekent talloze keuzes maken, vaak voor de eerste keer.
Kiezen is gemakkelijk, mits je gedegen kennis van zaken hebt. Veel mensen hebben die kennis pas achteraf, ná de aankoop. Voor ons is het dagelijks uitdagend werk en we hebben dan ook geen geheimen, tenzij het uw woonwensen zijn! VUISTER MAKELAARDIJ begeleidt u graag bij het gehele aankooptraject en het vervullen van uw woonwensen. Dit doen we onder andere door:

Uw droomhuis zoeken:
Een goede aankoop begint bij de inventarisatie van uw wensen en (financiële) mogelijkheden. In een kennismakingsgesprek inventariseren wij uw woonwensen om te komen tot een zoekprofiel. Ligging, woonomgeving, bouwjaar, type, aantal kamers, etc. zijn belangrijke factoren om gericht te kunnen zoeken. Elke dag zal dit woningprofiel door ons worden getoetst aan het woningaanbod dat wij dagelijks via onder andere uitwisseling met alle (NVM-)makelaars binnenkrijgen en zal worden bekeken of er aanbod is dat voldoet aan uw selectiecriteria. En daarbij kan net dat ene huis zitten!

De bezichtiging(en):
Indien er woningen worden aangeboden die uw interesse hebben, maken wij voor u een afspraak voor een bezichtiging. U beleeft de sfeer en wij kijken naar onder andere de technische details en de staat van onderhoud van de woning. Na afloop evalueren wij dan met u de gezamenlijk bekeken woning(en), zetten de plussen en minnen naast elkaar en adviseren u bij de eventuele vervolgstappen.

De onderhandelingen:
Met de vooraf gemaakte kostenraming (plussen en minnen) gaan wij voor u de onderhandelingen in. Wij controleren het bestemmingsplan, kijken naar milieutechnische aspecten zoals olietanks en mogelijke bodemverontreiniging en laten eventueel een bouwtechnische inspectie uitvoeren. Doordat er een specialist voor u onderhandelt, is het logisch dat u voor de laagst mogelijke en realistische prijs én onder de beste condities een woning koopt. Door onze kennis van de huizenmarkt is het niet ongewoon dat wij dan vele euro's voor u besparen!

De afhandeling:
Vuister Makelaardij controleert de koopakte en bewaakt úw belangen, zodat alle gemaakte afspraken worden nagekomen en op een (juridisch) correcte manier in de koopovereenkomst worden vastgelegd. Samen met u nemen wij de koopakte door alvorens deze wordt ondertekend. Tevens houden wij de vinger aan de pols ten aanzien van alle gemaakte afspraken zoals het financieringsvoorbehoud of het voorbehoud bouwtechnische keuring.

De eigendomsoverdracht:
Wij begeleiden u tijdens de eindinspectie van de door u gekochte woning. Uiteraard zijn wij daarna aanwezig bij de notariële overdracht.

Onze After sales service:
Ook na het transport kunt u op Vuister Makelaardij rekenen. Zijn er toch nog problemen ontstaan, dan kunt u ons uiteraard raadplegen en lossen wij deze problemen zo mogelijk voor u op.

Kortom, wij nemen u de gehele zorg rondom de aankoop uit handen. U krijgt een perfecte service en persoonlijke begeleiding.

Wilt u meer weten over het gemak van VUISTER MAKELAARDIJ als uw aankopend NVM-makelaar?

Neemt u dan gerust contact op met ons of meldt u nu aan voor onze zoekservice. Bekijk hier ons woningaanbod, maak direct een afspraak of vraag meer informatie.